zo mooi, maar ook zo heftig

The beauty of the Himalayas Mountain Range, home to the highest mountains in the world. Wat een schoonheid, wat een pracht, wat een land!
Check out this video

Maar ook dit is de natuur…
Tijdens de moesson, die van juli tot september duurt, komen ieder jaar honderden mensen in Nepal om het leven. Tel daarbij op die verwoestende aardbeving vorig jaar en je snapt dat het land alle hulp kan gebruiken.

VSO Nepal heeft extra vakdeskundigen ingezet die op hun beurt weer trainingen organiseren voor medici. Daarnaast helpen ze kinderen met traumaverwerking. Destijds hebben ze 120 tijdelijke klaslokalen gerealiseerd waardoor kinderen hun school programma konden blijven volgen terwijl hun scholen werden herbouwd. Vandaag de dag geeft VSO  nog steeds gratis cursussen “disaster management / preparedness and first aid”.

Hulp is nodig, en de combinatie met onderwijs zorgt voor een langdurig effect. De impact van onderwijs reikt verder dan lezen en schrijven. Onderwijs resulteert uiteindelijk in het verhogen van de inkomsten, verbetering van de gezondheid en het verminderen van armoede.

Voor mij reden te meer om Nepal te steunen via de Himalaya Challenge. 11 November ga ik terug naar Nepal, hakken uit en wandelschoenen aan. Geen wifi, wel ervaringen.
Als je wilt bijdragen aan de projecten, dit kan via deze link. Elke euro is er één!
Namesté

 

To educate a child is to turn walls into doors. Help others to achieve their dreams and you will achieve yours..”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s