on our way.. Himalaya Challenge has started.

Jeetje, wat duurde het ditmaal lang voordat ik eindelijk kon vertrekken. Elke Himalaya challenge funding actie of donatie zorgde er natuurlijk voor dat ik er elke dag meer zin in kreeg. Wát een mooie gesprekken en reacties, wát een super gave acties zijn er geweest en natuurlijk last but not least, wát een geweldige donaties! Bij elkaar heeft dit €11.308,- opgeleverd voor het Sisters for Sisters project. Een waanzinnig bedrag en een belangrijk deel van de €145.000 in totaal!

img_1493

Maar goed, DE reis…
Na (te) hectische weken op werk ga ik dan eindelijk om 10 uur m’n rugzak inpakken om vervolgens een paar uur later door mijn lieve broer en schoonzus op Schiphol te worden gedropt.
Van slapen tijdens de vlucht komt weinig terecht, zeker niet wanneer mijn maag de combi van bier, gin tonic, wijn en een ontbijt niet blijkt te waarderen, god zij dank is het toilet vlakbij.. Echter, het was gezellig en een goede start.
Eenmaal in Kathmandu herken ik weer de heerlijke hectiek van 2 jaar terug. De warmte, de geuren, de claxons, de drukte… Echter, verschil is nu dat alles natuurlijk geregeld is, er staat een busje klaar en binnen een half uurtje zijn we in hotel Himalaya, een meer dan prima hotel aan de rand van de stad, bovendien zonder hectiek. De lucht is ongekend helder en de bergen zijn goed te zien; “de bergen verwelkomen jullie”, aldus Kim West, directrice van VSO Nepal.

img_1261

 

IMG_0513.JPG
Safety briefing, bagagecheck en de eerste gezondheidscontrole. Elke dag worden bloeddruk en zuurstofgehalte gecontroleerd. M’n nagellak zorgt voor lichte verwarring van t apparaatje maar uitslag is goed. Ik heb zelfs een relatief lage bloeddruk. En dat terwijl ik zo’n groepsproces toch best spannend vind.
In de avond ontmoeten we tijdens het diner een groot deel van het VSO Nepal team. Ook wordt symbolisch de cheque voor het project overhandigd. Wat een waanzinnig bedrag!
Ondanks het heerlijke eten, het prachtige gerestaureerde huis en de gezelligheid kan ik om 10 uur m’n ogen echt niet meer openhouden. We zitten op kussens op de grond maar ik ben heel blij met de muur achter me, mooi steuntje.


Inmiddels blijkt er ook een wijziging te zijn in het programma. Door een staking rijden er geen bussen, daarnaast doen ze ook onaardig tegen de bussen die wél rijden (lees kans op stenen gooiende demonstranten) en dus wordt er ivm veiligheids- maar ook praktische redenen voor optie 2 gekozen. Een vlucht naar Pokhara en dan de volgende dag vandaaruit verder. Het voordeel van deze wijziging is dat we mogen uitslapen, daarnaast nog wat tijd in Pokhara kunnen doorbrengen, ook leuk!
En zo vertrekken we in een mini vliegtuigje van Buddha Air. We hoeven uiteindelijk toch niet te lopen naar t vliegveld hetgeen scheelt gezien de onhandige bagage. De grote rugzak blijft namelijk achter in ‘t hotel en de rest van de spullen worden deels bij elkaar gegooid. De vlucht duurt nog geen half uurtje met bovendien uitzichten op mooie witte bergtoppen.
Eenmaal in Pokhara stappen we over in wiebelende kano’s met, in ons geval, een ‘schipper(tje)’ van 12 jaar die ons vlotjes het Phewa meer overvaart. Daarna moeten we toch echt zelf aan de slag, de eerste (kilo)meters in de hoogte worden gemaakt en al heel snel verstomt het gebabbel. 45 minuten later staan we bezweet en met rode hoofden bij de stupa, geen seconde te vroeg want de zon gaat precies onder, dus foto momentje en uithijgen. De vraag is dan natuurlijk; zijn wij erg langzaam of zijn we laat vertrokken?

De komende dagen zullen het uitwijzen. Morgenochtend 5 uur de wekker, nu nog snel even genieten van een heerlijk warme douche want dat zal er voorlopig niet meer van komen. Überhaupt geen douche, laat staan een warme…
Tot na de trekking!
Yvette

 

img_0552

3 gedachtes over “on our way.. Himalaya Challenge has started.

  1. hmmmmm ik zeg dat het aan die vieze green tea van je lag op Schiphol en niet de drank. Als je nu maar topfit aan je avontuur gaat beginnen. Mooie plaatjes en je eerste verslag belooft wat voor de rest van je avontuur.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s